W środę, 6 lutego, w Hotelu Kongresowym w Kielcach odbyła się druga edycja Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego "Junior Culinary Cap".
Zorganizowała ją Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Ośmiu adeptów sztuki kulinarnej tworzyło dania z łososia, soczewicy i pasty bazyliowej.
Młodych kucharzy oceniało jury złożone ze znanych szefów kuchni w składzie: Tomasz Pawlusek, Zbigniew Kopycki, Piotr Bassara, Grzegorz Miśta, Robert Głyda i Piotr Papież.
Miejsce pierwsze podczas tegorocznej edycji Junior Culinary Cup zajął Krzysztof Kowalski z Rzeszowa, drugie Dawid Rozmus z Nowego Sącza. Kielczanin, Karol Starzyk uplasował się na trzecim miejscu.
Restauracja Smak na Tak wspiera młode talenty kulinarne więc z radością uczestniczyliśmy w tym wydarzeniu jako sponsor. Było smacznie i inspirująco. Gratulujemy wszystkim laureatom.