W środę, 6 lutego, w Hotelu Kongresowym w Kielcach odbyła się druga edycja Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego "Junior Culinary Cap".
Zorganizowała ją Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy. Ośmiu adeptów sztuki kulinarnej tworzyło dania z łososia, soczewicy i pasty bazyliowej.

Młodych kucharzy oceniało jury złożone ze znanych szefów kuchni w składzie: Tomasz Pawlusek, Zbigniew Kopycki, Piotr Bassara, Grzegorz Miśta, Robert Głyda i Piotr Papież.

Miejsce pierwsze podczas tegorocznej edycji Junior Culinary Cup zajął Krzysztof Kowalski z Rzeszowa, drugie Dawid Rozmus z Nowego Sącza. Kielczanin, Karol Starzyk uplasował się na trzecim miejscu.

Restauracja Smak na Tak wspiera młode talenty kulinarne więc z radością uczestniczyliśmy w tym wydarzeniu jako sponsor. Było smacznie i inspirująco. Gratulujemy wszystkim laureatom.

 

 

 

Nasze standardy

  • Prosto

    W naszych restauracjach sam
    skomponujesz sobie posiłek
    w prostych trzech krokach
    "Weź talerz i nałóż"
    "Zważ i zapłać"
    "Zjedz ze smakiem"

  • Zdrowo

    Wspieramy zdrowy i aktywny
    tryb życia. Gotujemy
    z wykorzystaniem pary,
    naturalnych przypraw,
    z uwzględnieniem
    sezonowości produktów.

  • Rodzinnie

    Świeżo, smacznie, pachnąco,
    różnorodnie, czyli dla każdego
    coś pysznego. Dbamy, aby nasze
    menu smakowało
    zarówno starszym jak i młodszym.
    Było idealne na rodzinne obiady.

Nasze promocje