11 marca 2017 roku nasza restauracja z Gdyni zadebiutowała w porannym programie Dzień Dobry TVN.
Tematem reportażu było marnotrawstwo żywności i sposoby walki z nim.
Nasza wieczorna promocja – Ostatnia godzina -40% została przedstawiona jako pozytywny przykład walki z marnotrawieniem jedzenia.
Promocja obowiązuje w ciągu ostatniej godziny pracy Centrum. Wszystkie dania zostają objęte 40% rabatem.
Dzięki temu nasi Goście otrzymują produkty w dobrej jakości przy bardzo dobrej cenie.
Nasza filozofia zakłada minimalizację strat i mądre zarządzanie produktem.
Pracujemy na świeżych produktach, codziennych dostawach, bardzo ważna jest dla nas jakość o czym informuje już nasza nazwa Smak na tak.
Wszystkie dania, które w danym dniu nie zostały sprzedane trafiają na wyprzedaż.
Dzięki promocji, restauracja zyskuje dodatkowy obrót, natomiast Goście mogą skorzystać z atrakcyjnej zniżki.
Ważny jest dla nas szacunek dla przygotowanego produktu, dlatego wolimy go sprzedać w dużo niższej cenie niż wyrzucić.
Nasi Goście bardzo chętnie korzystają z tej promocji.
Wielu z nich dokonuje wtedy zakupu na wynos.
Zapraszamy do obejrzenia reportażu:
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/ile-jedzenia-wyrzucamy-do-kosza,226291.html