W menu mięsnym oferujemy naszym gościom zawsze świeżo pieczone mięsa takie jak karkówka, schab po staropolsku, sztygarsku lub faszerowany suszoną morelą. Na szczególną uwagę zasługuje grillowany drób, który cieszy się wśród naszych klientów dużą popularnością. Dla smakoszy mięsiwa mamy również w stałej ofercie pyszne żeberka przyrządzane na wiele autorskich sposobów. Wszystkie mięsa starannie przyprawiamy i poddajemy różnym typom obróbki: gotujemy, dusimy, pieczemy oraz grillujemy. Używamy mięsa z małą zawartością tłuszczu. Każdy znajdzie u nas coś dla siebie oraz całej rodziny.

W stałej ofercie znajdziecie jej trzy rodzaje: grillowane, gotowane na parze oraz smażone. Soczyste dorsze bałtyckie, łososie, halibuty oraz sola niepodzielnie królują na naszej wydawce. Nasze potrawy rybne łączymy również z warzywami, serem oraz delikatnymi sosami, a chrupiące panierki podkreślają ich delikatny smak. 

Lubisz dania wegetariańskie? Spróbuj naszej zapiekanki warzywnej na bazie mleka, jaj oraz warzyw, mamy także warzywa na parze: brokuł, mini marchew, fasolkę szparagową, szpinak na gęsto, marchewkę z groszkiem i mix warzyw. Oferujemy również ziemniaki puree, pieczone oraz gotowane. W naszym menu nie brakuje także takich pyszności jak naleśniki ze szpinakiem, twarogiem i owocami, pierogi ruskie jak i sezonowo z owocami.

Z dań półmięsnych oferujemy tradycyjne polskie przysmaki. Gołąbki z sosem pomidorowym, pyzy i pierogi z mięsem jak również krokiety, to niezapomniany smak domowych posiłków.

W naszej ofercie można również skosztować zupy. Nasi kucharze przygotowują ją codziennie na bazie świeżych produktów. Przekrój menu to począwszy od tradycyjnych polskich zup takich jak: pomidorowa, ogórkowa jarzynowa, krupnik, żurek oraz rybna i chłodnik, po zupy kremy z brokuł, kalafiora, pieczarek i marchwi.

Do przygotowania sałatek i surówek używamy starannie wyselekcjonowanych warzyw, dostarczanych codziennie od regionalnych dostawców. Dzięki temu świeżość serwowanych przez nas sałatek i surówek jest najwyższej jakości. W tworzeniu swoich dań inspirujemy się krajami basenu morza śródziemnego, ale nie brakuje i polskich akcentów i smaków. Na szczególną uwagę zasługuje sałatka brokułowa, grecka i owocowa. Połączenie świeżych warzyw z oliwą, jogurtem naturalnym oraz ziołami tworzą niezapomnianą harmonię smaku.

W sam raz na raz, czyli przekąski. Nasi kucharze przygotowują również codziennie różnego rodzaju przekąski na „mniejszy” głód, takie jak : tartinki, kanapeczki dekoracyjne, roladki szpinakowo-łososiowe, jaja faszerowane , galaretki oraz deski serów.

Czyli to bez czego nie było by dobrego obiadu a mianowicie deser! Panna cotta, galaretki, tiramisu oraz różnego rodzaju ciasta i placki to tworzone przez naszego cukiernika smakołyki. Codziennie w naszej ofercie można skosztować coś pysznego dla ciała i zmysłów.

Nasze standardy

  • Prosto

    W naszych restauracjach sam
    skomponujesz sobie posiłek
    w prostych trzech krokach
    "Weź talerz i nałóż"
    "Zważ i zapłać"
    "Zjedz ze smakiem"

  • Zdrowo

    Wspieramy zdrowy i aktywny
    tryb życia. Gotujemy
    z wykorzystaniem pary,
    naturalnych przypraw,
    z uwzględnieniem
    sezonowości produktów.

  • Rodzinnie

    Świeżo, smacznie, pachnąco,
    różnorodnie, czyli dla każdego
    coś pysznego. Dbamy, aby nasze
    menu smakowało
    zarówno starszym jak i młodszym.
    Było idealne na rodzinne obiady.

Aktualności Smak na Tak

Młodzi Szefowie Kuchni rządzą

Tegoroczny Dzień Wagarowicza spędziliśmy w szkole podstawowej nr 39 w Kielcach. Klasy bardzo licznie zgłosiły się do ...

>>>

Kolejny Festiwal Pierogów

Cieszymy się, że po raz kolejny nasz Festiwal Pierogów odwiedziło tylu smakoszy tego tradycyjnego dania. Zaserwowaliś...

>>>

Szkolimy się w nowych smakach

Nasi szefowie kuchni oraz kucharze po raz kolejny uczestniczyli w szkoleniu, podczas, którego szlifowali swoje umieję...

>>>

Wspieramy talenty kulinarne

W środę, 6 lutego, w Hotelu Kongresowym w Kielcach odbyła się druga edycja Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego ...

>>>